Belangrijk bij PMU

Wij trachten onze klanten steeds zo goed mogelijk te informeren, dus wenst u een afspraak te maken of heeft u reeds een afspraak genomen, neem dan even de tijd om volgende punten aandachtig door te nemen:

* Voor welke mensen is PMU niet geschikt of wanneer wordt PMU niet aangebracht?
– Indien u bloedverdunners neemt vraagt u eerst toestemming aan je arts.
– Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft wordt er geen pmu aangebracht
– Indien u een chemobehandeling ondergaat of een oogoperatie hebt ondergaan
vraagt u ook eerst toestemming aan de arts.
– Ook indien u botox- of collageen inspuitingen heeft vraagt u de behandelende arts hoelang u nog dient te wachten met pmu.
– Gelieve ons op de hoogte te brengen indien u andere medicijnen gebruikt.

* Indien u last hebt van koortsblaasjes op de mond en u laat pmu aanbrengen aan de lippen, dient u 14 dagen voor de behandeling de lippen 3 maal daags in te smeren met “Zovirax” creme. Dit maakt de lippen immuun tegen koortsblaasjes, want bij pmu riskeert u dat er na de behandeling een aantal koortsblaasjes opkomen indien u hier gevoelig voor bent.

* Lenzen kunnen ter plaatse uitgedaan worden, deze kunnen tijdens de behandeling niet ingehouden worden. Deze mogen iets na de behandeling (indien dit goed verdragen word) terug worden ingebracht. Hou er echter rekening mee dat sommige mensen dit niet onmiddellijk erna kunnen verdragen, voorzie dus als alternatief een bril indien u zelf met de wagen komt.

*Allergische reacties zijn niet uit te sluiten, toch hebben we dit op meer dan 15 jaar nog nooit meegemaakt, indien u 100% zekerheid wenst kan er vooraf steeds een klein puntje op een niet zichtbaar stukje huid worden geplaatst om te zien of u hierop reageert.

* Probeer goed op tijd te komen, probeer eventuele files in te calculeren. Indien u meer dan een kwartier te laat komt kunnen wij niet meer garanderen dan de behandeling nog kan worden uitgevoerd, aangezien de volledige agenda op die manier komt overhoop te liggen.

* Bij annulatie van een afspraak dient u (minstens) 2 dagen (48 uur) vooraf te verwittigen. Zoniet worden er annulatiekosten aangerekend.

*De wachttijd voor een afspraak bedraagt gemiddeld tussen de 1 en 3 maanden, wij bellen zelf geen mensen op indien er afspraken wegvallen en vroeger plaats vrijkomt. Dit omdat we deze zelfde vraag van bijna elke klant krijgen, het staat u echter vrij om zelf even te bellen om te zien of er vroeger plaats is vrijgekomen, indien het voorschotje reeds is betaald kunnen wij dan makkelijk met de afspraak schuiven.

*Permanente make up blijft gemiddeld tussen de 3 en 12 jaar, dit is heel verschillend van persoon tot persoon en is een vervagingsproces dat gelijkelijk verloopt. Uiteraard zijn er uitzonderingen bij wie het sneller vervaagt of bij wie het langer blijft.

*Hou er rekening mee dat (net zoals bij een gewone tattoo) de gekozen kleur niet altijd exact hetzelfde resultaat geeft op de huid, dit omdat de kleur wordt geabsorbeerd en omgezet door de huidpigmenten. Dit verschilt van persoon tot persoon, soms kan er bijvoorbeeld een licht blauwe of groene schijn optreden. Laat het ons weten indien dit bij jou het geval is en je dit als storend ervaart, vaak kan hier nog iets aan worden gedaan.

*Een zwelling en verkleuring na de behandeling is perfect normaal, de ene persoon heeft hier bijna geen last van, de andere heeft daar meer hinder van. Aangezien er kleine wondjes worden gemaakt in de huid bestaat er steeds een klein risico op ontsteking. Daarom vragen we steeds de instructies wat betreft de naverzorging goed op te volgen. Heel belangrijk is dat u de eerste week water, zon en make-up zoveel mogelijk mijdt, u zo weinig mogelijk in de ogen wrijft en de korstjes vanzelf laat afvallen, zeker niet afkrabben. Mocht u toch ondervinden dat de zwelling langer dan een paar dagen duurt of er abnormaal uitziet mag u ons steeds contacteren en/of raadpleegt u best een arts.

*Eén van de nevenwerkingen die een klein percentage van de klanten soms ondervindt is een donkere of blauwe schijn op het ooglid (boven of onder de plaats waar de pmu is geplaatst) die optreedt na permanente oog make up. Een beetje alsof u oogschaduw heeft gebruikt.
Dit komt door dat huid op de oogleden heel dun is en er makkelijk bloedvaatjes kunnen springen tijdens het aanbrengen. Er is weinig of niks wat kan gedaan worden om dit te voorkomen. Het goede nieuws is dat dit na verloop van tijd wel vervaagt, dit kan echter wel een hele tijd duren.
Laat het ons weten indien u hier hinder van ondervindt, vaak kan dit worden bijgewerkt.

*Permanente make up is niet hetzelfde als tatoeëren, eerst en vooral wordt bij permanente make up veel minder diep gewerkt waardoor deze na verloop van jaren vervaagd. Bij een klassieke tatoeage worden de pigmenten dieper in de cellen ingekapseld waardoor dit blijvend is.

*Correcties van permanente make up zijn mogelijk maar hiervoor dient u wel eerst langs te komen, op basis van een telefoongesprek of foto kunnen wij dit onmogelijk beoordelen.

*Mocht er na de eerste behandeling nog iets niet naar wens zijn en dit kan verholpen worden, perfectioneren wij dit met plezier, u mag u ons steeds contacteren om binnen relatief korte termijn een nieuwe afspraak te maken, uiteraard doen wij dit gratis, laat dit echter ten vroegste 10 dagen na de eerste behandeling (op die manier is dit volledig genezen en pas dan kan u een definitief resultaat zien) en ten laatste 6 maanden erna weten.
Het is perfect normaal dat er soms 2 (of zelfs 3) behandelingen noodzakelijk zijn vooraleer een optimaal resultaat bereikt is.

*De nabehandeling gebeurt met de besproken oogzalf, deze brengt u 4 maal daags gedurende minimum 5 dagen op de behandelde plaats aan. Uiteraard vermijdt u de ogen zelf. Deze zalf dient u zelf bij de apotheker te halen en is vrij van voorschrift.

*De instructies betreffende de verdoving geven wij u telefonisch of ter plekke mee wanneer u een afspraak maakt, gelieve deze goed op te volgen, indien de te behandelen plaats niet voldoende is verdoofd wordt niet aan de behandeling begonnen.

*Laat je niet wijsmaken dat permanente make up pijnloos is, dat is het zeker niet, er wordt echter een verdovende zalf gebruikt die dit heel draaglijk maakt. Ook bent u snel van de pijn verlost aangezien de behandelingen heel vlot en snel achter de rug zijn, daarna bent u voor jaren op uw gemak. Uiteraard kan de pijngrens bij verschillende personen sterk verschillen dus waar de ene persoon het gevoel als vervelend ervaart kan dit voor de andere als erg pijnlijk worden ervaren.

*Extreme permanente make up, waarmee we bedoelen, het laten vol tattooëren van het ooglid in de plaats van de wimperrand of extreme wings plaatsen wij niet (kleine wing is wel mogelijk). Wij behouden ons ook het recht om extravagante pmu te weigeren. Hierbij spreken we eerder over een gezichtstattoo en hiervoor kan u best bij een tattooeur terecht.

*Werd uw permanente make up bij ons geplaatst en u wenst deze te laten heropfrissen dan is dit geen probleem, hou er echter rekening mee dat dit niet gratis is indien dit langer dan 6 maanden geleden is.

*Gelieve geen alcohol te gebruiken voor de behandeling, alcohol werkt namelijk bloedverdunnend, laat ons iets weten indien u andere bloedverdunnende medicijnen gebruikt.

*Wenkbrauwen worden steeds voorgetekend (potlood) en pas na goedkeuring van de klant definitief (identiek) geplaatst.

*Voor eyeliners raden wij af om voor de blauwe kleur te kiezen. Aangezien dit pigment moeilijk door de huid wordt opgenomen en in sommige gevallen zelfs voor uitlopertjes kan zorgen.

*Wij werken enkel met europese pigmenten en materiaal die zijn goedgekeurd volgens de strengste europese normen. Ook voeren wij hygiëne hoog in het vaandel, bij elke behandeling worden er nieuwe naaldjes en materiaal gebruikt en worden de reeds gebruikte vernietigd.